File in je brein! - Stamp en Co
1104
post-template-default,single,single-post,postid-1104,single-format-standard,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

File in je brein!

Heb jij dat ook wel eens? Het ene moment voel je je energiek en lijkt alles vanzelf te gaan. Het andere moment voel je je moe en lusteloos en lijkt het wel of je batterij gewoon op is. Herkenbaar?

Ongemerkt kan het zijn dat je aan het klimmen was op je Stressladder. Onderaan zijn de koele kleuren, je voelt je Oké en hebt energie genoeg om de dingen die op je pad komen aan te pakken. Maar ergens onderweg pik je vaak ongemerkt toch van alles op waardoor je bent gaan stijgen op je ladder. Sferen, emoties, spanning, harde geluiden, felle lichten, pijn en ongemak in je lijf… Maar ook de verandering van seizoenen, het langer licht zijn buiten kan invloed hebben op je systeem. Het moet er gewoon weer even aan wennen.

Hoogsensitieve mensen missen een goed werkend filter in hun prikkelverwerkingssysteem. Hierdoor krijgt het brein zoveel prikkels te verwerken dat de kans op overprikkeling groot is. Er ontstaat een file van prikkels in het brein! Het is daarom heel fijn om er voor jezelf achter te komen hoe dat bij jou werkt zodat je hier enigszins grip op kunt krijgen. Om zo te voorkomen dat je té vaak bovenaan je ladder eindigt en ontlaadt met een woede-uitbarsting, fikse huilbui of erger…

Tijdens de Ik ben Oké training van Sensikids leren de kinderen herkennen wanneer ze stress opbouwen. Wat merken zij in hun lijf, hun gedachten, hun gedrag?
Met oefeningen kunnen ze dan weer dalen op hun ladder zodat ze zich weer oké kunnen voelen.

Want file in je brein, dat is niet fijn!