Training Ik voel me oké - Stamp en Co
1133
page-template-default,page,page-id-1133,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Training

‘Ik voel me Oké’ (5-7 jaar)

“Ik voel me Oké” is een training speciaal voor kinderen van 5 tot 7 jaar oud. Uitermate geschikt voor de vroege leerlingen. Tijdens deze training spelen de vier primaire emoties (bang, boos, blij, verdrietig) een belangrijke rol. Er wordt gewerkt met handpoppen, spel en beweging. Het herkennen van alledaagse situaties staat voorop.

Het doel van deze training is dat ouders makkelijker kunnen communiceren met hun jonge kind en dat het kind spelenderwijs emoties en situaties beter leert inschatten. Ouders leren stress sneller herkennen bij hun kind, handig om te gaan met schrik en angst, krijgen tips over het omgaan met boosheid en lezen thuis de verhalen over Bim en Bam nog eens voor en spelen de kaartspelletjes Kikker in de vijver met hun kind, die werden gemaakt tijdens de training. Zo wordt speels geoefend met wat het kind leerde.

Basis voor deze training is het werkboek ‘Ik voel me Oke’!’ van Sensikids. De kinderen krijgen een eigen map waarin ze hun werk bewaren en kunnen meenemen naar huis. Ook kan het materiaal op school worden getoond zodat de juf of meester weet waaraan wordt gewerkt.